Yoga Nidra

Na het uur hathayoga bied ik een kwartier ontspanning aan in de vorm van een yogaslaap, de zogenaamde yoga nidra. Yoga nidra is een systematische methode om volledige ontspanning teweeg te brengen en het leidt tot hogere concentratie. 
Omdat onze ontvankelijkheid tijdens volledige ontspanning groter is beginnen en beëindigen we de yoga nidra met een besluit. Dit besluit is een persoonlijk doel waar je naar streeft, geformuleerd in positieve bewoording en voorgesteld alsof je het doel al gerealiseerd hebt.
Bijvoorbeeld, als je wilt stoppen met roken, dan visualiseer je niet het besluit “Ik ga stoppen met roken”, maar “Ik ben gezond en vitaal”.
Als je niet meer wilt haasten, dan stel je je voor dat je in het “heden” leeft i.p.v. “niet meer in de toekomst”.
Ben je het najagen van al je verlangens beu, dan zeg je niet “ik heb geen verlangens meer” maar, “ik omarm het leven zoals het me toekomt”.
Het besluit is een opdracht van het bewuste aan het onderbewuste, die je instaat stelt je houding, gedrag en dus je lot te veranderen. Je herhaalt steeds hetzelfde besluit, zodat het beter kan inslijten in de onderbewuste geest.

Er is gelegenheid om tijdens de yoga nidra op een shakti mat te liggen.
Zie voor meer informatie www.shaktioriginal.eu

De lessen van 90 minuten worden afgesloten met een kwartier meditatie.